Συνεργασία της Ε΄ τάξης με το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Tην Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρες 9-11, οι μαθητές της Ε’ τάξης του 13ου Δ.Σ. Καλαμάτας μαζί με τον δάσκαλό τους κ. Κυρίτση Παναγιώτη επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας  προκειμένου να πραγματοποιήσουν μία κοινή δράση με το τμήμα β2 Γυμνασίου του ΜΣΚ (Υπεύθυνη καθηγήτρια: Εύη Ντινοπούλου).

Η δράση στηρίχτηκε στη 2η ενότητα του μαθήματος της Ν. Γλώσσας της β’ γυμνασίου με θέμα την οικογένεια. Οι μαθητές των δύο βαθμίδων (5η δημοτικού και β΄ γυμνασίου) με την καθοδήγηση του δασκάλου και της καθηγήτριάς τους αντίστοιχα,  σχημάτισαν μικτές ομάδες οι οποίες συνεργάστηκαν σε ποικίλες δράσεις (παιχνίδια γνωριμίας, αναγνώσεις, παραγωγή κειμένων, δραματοποιήσεις, τραγούδια και μουσική συνοδεία) και στο τέλος η κάθε ομάδα παρουσίασε το δικό της δρώμενο χρησιμοποιώντας και διάφορα κρουστά όργανα από την τάξη ευρωπαϊκών κρουστών (υπεύθυνη καθηγήτρια: Υπαπαντή Αλεξανδροπούλου).

Στη συνέχεια οι μικροί μαθητές περιηγήθηκαν στους διάφορους χώρους του σχολείου, (αίθουσες μουσικής και χορωδίας, αίθουσα αντί-βίας, Αμφιθέατρο…), επισκέφτηκαν τάξεις των ατομικών μαθημάτων και των μουσικών συνόλων, και πήραν πολλές πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Μουσικού Σχολείου. Μέσα από τις παραπάνω διαδικασίες δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές και των δύο βαθμίδων να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν, να συνεργαστούν και να εκφραστούν με βιωματικό τρόπο, επιτυγχάνοντας το στόχο της δράσης που είναι η δημιουργία δικτύων συνεργασιών με σχολεία της πόλης μας.