6η Πανελλήνια Διημερίδα αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες από τις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες της 6ης Πανελλήνιας Διημερίδας αθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ – Κλασικού Αθλητισμού στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης.

Συνοδεύτηκαν από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Πέτρο Μαυροειδή, τον εκπαιδευτικό κ. Τσιμόγιαννη Μενέλαο και το Διευθυντή του σχολείου κ. Αναστάσιο Ζόμπολα. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη, του ανθρώπου που ζωντάνεψε την Αρχαία Μεσσήνη και έχει παραδώσει ένα αξεπέραστο μνημείο στην ανθρωπότητα.

Τα παιδιά αγωνίστηκαν στα αθλήματα: αγώνες δρόμου, ρίψη λίθου, μήκος άνευ φοράς. Η διεξαγωγή των αγωνισμάτων είχε αρκετές αναφορές στην αρχαιότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε την ύσπληγα, τo μηχανισμό που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα κατά τους Ολυμπιακούς και άλλους αθλητικούς αγώνες, για να αποφεύγεται η πρόωρη εκκίνηση των αθλητών. Τα οφέλη για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας ήταν πολλαπλά με τη βιωματική συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες πανομοιότυπους με αυτούς που πραγματοποιούνταν στα αρχαία χρόνια, σε έναν χώρο (το Στάδιο της αρχαίας Μεσσήνης) που διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Έτσι, τα παιδιά μπόρεσαν με ενσυναίσθηση να βιώσουν τους αγώνες στην αρχέγονη μορφή τους και στο φυσικό τους χώρο.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλούμενους μαθητές και σε όλες τις αθλούμενες μαθήτριες και ιδιαίτερα στη μαθήτρια της Στ΄ τάξης Μπότσι Ναταλίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς.