Για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 19-20


Από σήμερα Δευτέρα 22/6/2020 ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα λειτουργίας των δημοτικών σχολείων για τη σχολική χρονιά 2019-2020. Μιας χρονιάς που έφερε πολλές αλλαγές στον τρόπο εργασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς). Μας ενέπλεξε σε μια διαφορετική μορφή εκπαίδευσης, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Γνωρίσαμε και εξοικειωθήκαμε με αυτή τη μορφή διδασκαλίας, μάθαμε κι εμείς μα τους μαθητές μας και ξεπεράσαμε όλοι και όλες μαζί, τη μοναξιά του εγκλεισμού.

Οι εκπαιδευτικοί του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας σεβόμενοι την ηθική υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους μαθητές μας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, ανταποκριθήκαμε από την αρχή στο αίτημα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Στο ηλεκτρονικό σχολείο που δημιουργήσαμε, τα διαδικτυακά εξ αποστάσεως μαθήματα ασύγχρονης διδασκαλίας ξεπέρασαν την εκατοντάδα και καθημερινά οι μαθητές μας παρακολουθούσαν τα μαθήματά τους μέσω της σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που όλοι μαζί πέτυχαν να αντισταθμίσουν τα αναμφισβήτητα οφέλη της δια ζώσης εκπαίδευσης, που διακόπηκε λόγω των καταστάσεων.

Πολλές δράσεις που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2020 για το πρόγραμμα ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821 και πολλές περιβαλλοντικές εξορμήσεις που θα γίνονταν σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Ζακύνθου, Καστοριάς, Αράχθου Άρτας) αναβλήθηκαν με την προοπτική να πραγματοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά.

Το σχολείο μας κατά τη διάρκεια της δίμηνης αναστολής του καθαρίστηκε επιμελώς από το βοηθητικό προσωπικό, ασβεστώθηκαν οι αυλές του και έγιναν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές προετοιμασίες για την ασφαλή επιστροφή εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αυτή τη βδομάδα που διανύουμε, θα αποχαιρετήσουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές την Πέμπτη 25/6 τους μαθητές και τις μαθήτριες του ενός από τα δύο υποτμήματα και την Παρασκευή 26/6 του άλλου υποτμήματος. Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης που αποφοιτούν από το σχολείο θα τα αποχαιρετήσουμε στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 25/6 σε μια τελετή αποφοίτησης με τη συνδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς, αφυπηρετεί από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας η συνάδελφος και πρώην διευθύντρια του σχολείου Μαρία Μπέλλιου, έπειτα από πολυετή προσφορά στην εκπαίδευση με τα περισσότερα χρόνια της καριέρας της σε αυτό το σχολείο. Της ευχόμαστε να είναι πάντα γερή.

13ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας