10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας συμμετείχε με αθλητικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας.

Με προτροπή του γυμναστή Πέτρου Μαυροειδή οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις μετέβησαν με ποδήλατα ακολουθώντας τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας με τη χρήση του ποδηλατόδρομου. Όλα τα παιδιά φορούσαν κράνη που τα δάνεισε το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καλαμάτας.

Οι Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεις γνώρισαν τα αθλήματα του στίβου με την καθοδήγηση, εκτός από τον γυμναστή του σχολείου μας, των γυμναστών Ελίνας Χατζή και Θοδωρή Χάντζου.

Οι Ε΄ και Στ΄ τάξεις συνδύασαν τον αθλητισμό με το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και με τους δασκάλους τους Μαρία Ζαφειροπούλου, Παναγιώτη Κυρίτση και του μουσικού Δημήτρη Σαρρή υλοποίησαν δράση καθαρισμού μέρους της παραλίας Καλαμάτας. Με φυσικά υλικά από την παραλία δημιούργησαν συνθήματα σε χαρτόνια, που απευθύνονταν στους χρήστες της παραλίας και στόχευαν στη φιλική συμπεριφορά των ανθρώπων σε αυτή.

Όλες οι δράσεις πέτυχαν το στόχο της Ημέρας, που ήταν η σωματική καλλιέργεια του ανθρώπου και ο σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον.