Συνεργασία σχολείων – Ενδοσχολική Επιμόρφωση με θέμα “Σχέση Σχολείου – Οικογένειας”

Στο πλαίσιο του θεσμού της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης, τη Δευτέρα 11-12-2023, υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία κοινή δράση πέντε Δημοτικών Σχολείων της Καλαμάτας με θέμα τη Σχέση Σχολείου – Οικογένειας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο 13ο Δ.Σ. Καλαμάτας το οποίο είχε αναλάβει και την ευθύνη της διοργάνωσης σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία: 5ο Καλαμάτας, 8ο Καλαμάτας, 16ο Καλαμάτας & Λαιίκων. Κεντρικός Εισηγητής ήταν ο Σύμβουλος των Δ.Σ. της 2ης Ενότητας της Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Μιχαήλ Πολυχρονόπουλος.

Μετά το πέρας της ομιλίας αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και δημιουργικός διάλογος με τη συμμετοχή του Εισηγητή Συμβούλου, των Διευθυντών/ντριας των πέντε Δημοτικών Σχολείων κ.κ. Ελένης Πιπερίδου (5ο Δ.Σ. Καλαμάτας), Βασιλικής Μάλαμα (8ο Δ.Σ. Καλαμάτας), Αναστάσιου Ζόμπολα (13ο Δ.Σ. Καλαμάτας), Απόστολου Ζαρκινού (16ου Δ.Σ. Καλαμάτας), Αντώνιου Ρούσσου (Δ.Σ. Λαιίκων) και των παριστάμενων γονέων και εκπαιδευτικών όπου αναπτύχθηκαν απόψεις και αναλύθηκαν εκατέρωθεν συμπεριφορές στο πλαίσιο συνεξέτασης συγκεκριμένων Μελετών Περίπτωσης.

Συγχαρητήρια στους/στις παριστάμενους/ες εκπ/κούς και γονείς για το αμείωτο, ενεργό ενδιαφέρον τους και την εν γένει αξιέπαινη παρουσία τους! Υποσχόμαστε συνέχιση των ενδοσχολικών μας δράσεων και αναμένουμε στο μέλλον ακόμη πιο μεγάλη σε αριθμό τη συμμετοχή των γονέων στην κοινή προσπάθειά μας προς όφελος των μαθητών και παιδιών μας. Το κέρδος από αυτές τις δράσεις είναι ανεκτίμητο για όλους μας.