Ένα πρωινό αφιερωμένο στην υγιεινή διατροφή βασισμένη στο τοπικό προϊόν της Μεσσηνίας, την ελιά, που έχει την τιμητική της αυτό τον καιρό, ήταν η Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. Το σχολείο μας επισκέφτηκαν τα μέλη του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, εκπαιδευτικοί Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος.
Αρχικά ευαισθητοποίησαν τους μαθητές και μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων σχετικά με το θέμα. Έπειτα τα παιδιά έφαγαν για δεκατιανό, ψωμί με λάδι και ελιές. Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια του σχολείου για εφαρμογή προγραμμάτων μη τυπικής εκπαίδευσης, όπως είναι τα προγράμματα Αγωγής Υγείας.