Ολοκλήρωση της Λαογραφικής Έκθεσης του 13ου Δ.Σχ. Καλαμάτας

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης παρουσίασαν με επιτυχία στις υπόλοιπες τάξεις του Σχολείου μας τη λαογραφική έκθεση που είχαν ετοιμάσει.

Στη συνέχεια παρέδωσαν τη σκυτάλη στους μαθητές και τις μαθήτριες την Δ’2 τάξης, που μαζί με την δασκάλα τους Βασιλοπούλου Σταυρούλα μελέτησαν και εμπλούτισαν την Έκθεση. Μάλιστα επέκτειναν την δράση, προσκαλώντας και ξεναγώντας μαθητές και μαθήτριες από το 11ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Οι οικοδεσπότες μαθητές σε ρόλο «ξεναγού» και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Μπαλασοπούλου Σωτηρίας και Βασιλοπούλου Σταυρούλας παρουσίαζαν τα εκθέματα στους επισκέπτες μαθητές, τη χρηστικότητά τους σε παλαιότερες εποχές και τη λαογραφική αξία τους.

Συγκεκριμένα στην Έκθεση υπήρχαν αντικείμενα καθημερινής ζωής, όπως ζυγαριές (με σταθμά, καντάρι και παλάντζα), ταγάρια, γκλίτσα, εργόχειρα, ραδιόφωνα, νάκα, γουδιά και γουδοχέρια, κόσκινο και κρισάρα, είδη φωτισμού (λυχνάρι, καντήλι, λάμπα) και άλλα.

Οι μαθητές και μαθήτριες προσέγγισαν βιωματικά την λαογραφική μας παράδοση, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη, τόσο από την ίδια την Έκθεση, όσο και από την αλληλεπίδρασή τους με μαθητές άλλων σχολείων.