2η Εικαστική Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας “Ταξιδεύοντας με την τέχνη στο χρόνο”

«Ταξιδεύοντας με την τέχνη στο χρόνο»

Όλα είναι έτοιμα για την 2η Εικαστική Έκθεση Μαθητικής Δημιουργίας “Παιδί και Τέχνη: Ζω – Εμπνέομαι – Μπορώ – Φιλοτεχνώ” που οργανώνεται από το Σύμβουλο Εκπαίδευσης και από 17 δημοτικά σχολεία της 2ης Ενότητας της Δ.Π.Ε. Μεσσηνίας στις 29,30,31 Μαΐου 2024 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Ανάμεσα στα 17 σχολεία είναι και το δικό μας.

Τα παιδιά του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας μέσα από τα καλλιτεχνικά ρεύματα διαφόρων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που έχουν διδαχτεί από την εικαστικό του σχολείου μας Τζαμουράνη Παναγιώτα, επέλεξαν να ζωγραφίσουν αντίγραφα έργων των Ελλήνων Σπύρου Παπαλουκά και Αλέξη Ακριθάκη, του Ιταλού Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Ολλανδού Βίνσεντ Βαν Γκογκ και των Ισπανών Ντιέγκο Βελάσκεθ και Ζουάν Μιρό.

Τα υλικά που χρησιμοποίησαν πάνω σε τελάρο με καμβά είναι λαδοπαστέλ, μαρκαδόροι, νερομπογιές και δημιούργησαν ένα ψηφιδωτό με παρασκευή ψηφίδας από γκοφρέ χαρτί.

Τα πάνελ με τα 8 έργα (ένα από κάθε τμήμα) έχουν ήδη αναρτηθεί όπως βλέπετε και στη φωτογραφία. Η Έκθεση θα λειτουργεί την Τετάρτη 29, Πέμπτη 30 και Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 τις πρωινές ώρες για επισκέψεις σχολείων.

Ειδικά την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 και ώρες 18:00 – 21:00 θα είναι ανοιχτή για οικογένειες με παιδιά. Μπορείτε να την επισκεφτείτε για να δείτε από κοντά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών του σχολείου μας, όπως επίσης και των υπόλοιπων σχολείων.